“Waar hij vandaan komt, weet niemand. Wat hij komt doen, is duidelijk: luisteren en fluisteren”

Verhaal

 • ’T eilandje van de Antwerpse Fluisteraar

  Plots stond hij daar, in hartje Antwerpen. Hoog op ’t dak, vlakbij het MAS. Met zijn hoofd in de wolken. Een oogje in het zeil te houden, daar waar schepen, bewoners en bezoekers de wind in de zeilen voelen; op ’t Eilandje. ’t Eilandje van De Antwerpse Fluisteraar.

 • Opgevangen mooi

  Waar hij vandaan komt, weet niemand. Wat hij komt doen, is duidelijk: luisteren en fluisteren. Wat hem wordt toevertrouwd in de stad aan de stroom, verwoordt hij in een fluistering. Al het opgevangen moois blaast hij weer de stad in, zodat iedere voorbijganger er even bij stilstaat, nadenkt of glimlacht.

 • Uitverkoren luisteraar

  Kom naar ’t Eilandje en luister naar wat De Antwerpse Fluisteraar te vertellen heeft. Of fluister wat jij te vertellen hebt via de speciale ‘De Fluisteraar’ app. Laat je hart spreken en laat De Antwerpse Fluisteraar een persoonlijke boodschap influisteren in het oor van jouw uitverkoren luisteraar.

  Laat hem zeggen wat je nooit durfde zeggen

Over Ons

 • Bezieler Rudy Stevens

  Vanaf het eerste moment dat ondernemer Rudy Stevens kunstwerken van Daisy Boman zag, lieten de pure, universele beelden hem niet meer los. De ondernemer besloot samen met de kunstenares plannen te maken voor iets groots. Iets wat niemand onberoerd zou laten. In de stad waar Rudy thuis is en Daisy zich thuis voelt: Antwerpen.

 • Eigentijds boegbeeld

  Wat begon als een pact tussen gelijkgezinden, tussen kunstliefhebbers en een kunstenaar, groeide uit tot een verbond tussen kunst en technologie. Een overeenkomst die Antwerpen met de wereld verbindt en mensen met elkaar. Duidelijk was dat De Antwerpse Fluisteraar geen statisch, passief te bewonderen beeldhouwwerk zou worden, maar een eigentijds boegbeeld voor Antwerpen.

 • Kunstenares Daisy Boman

  Voor De Antwerpse Fluisteraar trad Daisy mijlenver uit haar comfortzone. Ze creëerde Bomannen die 200 maal groter zijn dan haar vertrouwde kleifiguurtjes en stak de spannende grens over richting technologie. Rudy Stevens bewoog hemel en aarde om De Antwerpse Fluisteraar van een unieke identiteit en plek te verzekeren, op ‘t Eilandje, in zijn geliefde stad. Hij kreeg tientallen sympathisanten aan zijn zijde, die het mede mogelijk maakte zijn droom te realiseren.

 • De Antwerpse Fluisteraar

  En zo pronkt vandaag, op een boogscheut van het MAS, De Antwerpse Fluisteraar. Het resultaat van hun gezamenlijk denken en dromen. Een interactief kunstwerk die voorbijgangers doet stilstaan en stil worden. Stil genoeg om De Antwerpse Fluisteraar wensen, dromen en gedachten te horen fluisteren.